"Jaderná lady" Drábová, prezidentka ČR 2018 - ?

Dana Drábová nepochybně patří mezi výrazné, významné osobnosti naší země. Její přirozená autorita, loajalita k ČR, jasně čitelné vyhraněné názory, charakter, neposkvrněná minulost, suverénnost, lidskost, zkušenosti, obratnost,

vzdělanost, rozhled, úspěšnost, vytrvalost, pozitivní myšlení, nadstranickost, veselost, vtipnost, ženská intuice, šestý smysl, umění být nad věcí atd. ji k roli prezidentky určitě nediskvalifikují, naopak předurčují. Navíc proč právě tato žena by nemohla začít kultivovat naše poněkud pokleslé morální sebevědomí a navázat tak zejména na odkaz našeho prvního novodobého prezidenta Václava Havla. (můžete kliknout na text pro odkazy na články)

Tato veřejně známá osobnost, drobná tělem, za to mohutná duchem, která již neuvěřitelných 17 let stojí v čele Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, ve kterém bravurně ustála nejen velmi problematické a vypjaté spouštění jaderné elektrárny Temelín, si za léta v čele úřadu vysloužila řadu více, nebo méně vtipných přízvisek jako "jaderná lady", "atomová bába" apod.

Již od roku 1998 je činnou i ve věcech veřejných, kde sbírá politické zkušenosti doslova od píky v zastupitelstvu města Pyšely. Od roku 2010 navíc vykonává i funkci neuvolněné místostarostky města. Od letošního podzimu se s historicky největším počtem preferenčních hlasů ze všech zastupitelů SK stala středočeskou krajskou zastupitelkou. Kandidovala jakožto nestranička za STAN a na jeho vynikajícím volebním výsledku má doslova lví podíl. Byť je součástí vládnoucí koalice ve Středočeském kraji, vymezila se proti zvolení hejtmanky Jermanové za ANO2011 a nehlasovala pro ni. (můžete kliknout na text pro odkaz na článek)

V roce 2014 převzala z rukou prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání "Medaili za zásluhy...". Jedním z jejích možných "škraloupů", pro část potenciálních voličů, může být několik téměř "francouzáků" s Milošem Zemanem, ať už v roli jejího představeného (předsedy vlády), nebo prezidenta republiky. Mnozí ji tak dnes považují za jeho nepokrytou fanynku, což ale na druhé straně může být také výhoda pro ni.Dana Drábová je ale spíše "šoumenka", která nezkazí žádnou legraci a k tomu se ještě ráda líbá, nejen s politiky napříč politickým spektrem... 

Dana Drábová zatím bohužel svoji kandidaturu na prezidenta v roce 2018 odmítá. Nedivím se jí a vážím si nesmírné odvahy každého z kandidátů. Jen předvolební kampaň a "špína" ze všech stran s ní spojená, není zrovna lákadlem. Stejně tak práce pro věčně a se vším permanentně nespokojenou, negativní a přitom neuvěřitelně vychytralou  až "vyčůranou" veřejnost.

Drábová ale již mnohokrát za svůj život prokázala, jak tvrdá a neústupná bojovnice dokáže být. Je takový "buldog", když se zakousne, už se nepustí. K tomu má neuvěřitelný "tah na branku", jak prokázala nejen v posledních krajských volbách, kterých se zúčastnila spíše jako "maskot". 

Kdo jiný, než právě "atomová bába" by byla schopna reálně a čestně porazit zkušeného ostříleného politického matadora formátu Miloše Zemana? Osobně opravdu nevidím, bude-li Miloš Zeman v roce 2018 mandát obhajovat, jinou veřejně známou osobnost, která by se mohla stát jeho skutečnou konkurentkou s reálným potenciálem na vítězství. 

Pokud Miloš Zeman ze zdravotních důvodů již kandidovat nebude, pak samozřejmě těch možných osobností vidím mnohem více a již několikrát jsem ty pro mě přijatelné i zmiňoval. (můžete kliknout na text pro odkaz na článek)

Také jsem se již v minulosti vyjádřil, že si další kandidaturu Miloše Zemana, dovolí-li mu to jeho zdraví, přeji, protože bych byl rád, aby byl čestně poražen jinou ještě silnější a pro národ přijatelnější osobností. A pokud opět přímou a demokratickou volbu vyhraje, nezbude mi nic jiného, nežli respektovat názor většiny a dalších pět let "skřípat zubama" a vymezovat se proti němu. (můžete kliknout na text pro odkaz na článek)

Rozhodne-li se "buldočka" Dana Drábová nakonec jít do boje o navrácení slušnosti, morálky a národní hrdosti na Pražský hrad, budu mít od té doby min. mnohem lehčí spaní a nebudu už muset dále přemýšlet o tom komu dám nakonec svůj hlas.

Autor: Pavel Holub | sobota 17.12.2016 8:08 | karma článku: 48,46 | přečteno: 13328x