Čtvrté Zemanovo poselství máme úspěšně za sebou... Aktualizováno!

... na to páté, bude-li se jednat o "derniéru" se už neskonale těším. Ke cti prezidenta se sluší dodat, že opět zcela dostál všem mým očekáváním a nevynechal žádné zásadní téma. Ani adorování Číny, Trumpa, Babiše, Ruska, stejně 

tak jako kritiku EU, imigrační politiky, "solárních baronů", nebo sociálních dávek spojených s nezaměstnaností.

Pro srovnání přidávám novoroční projev slovenského prezidenta Andreje Kisky... Např.Ne každý Rom je příživník, posílat lidi do plynu je nepřijatelné, ukažme sílu slušnosti...

S těmito svými postoji a tématy, stejně tak jako již hodně omletými vtipy, ostatně již po čtvrté letos objel křížem krážem celou naši zemi, což je jedna z posledních věcí, kterou na Zemanovi stále oceňuji, byť nad tím co na setkáních se svými příznivci a odpůrci, příp. na tiskových konferencích pronáší, mi většinou vstávají vlasy hrůzou nebo obočí údivem. Svůj nesouhlas s jeho politikou tak dávám na svůj vkus poměrně často najevo. 

Jeho projev "verze 2016" mi, jak už jsem psal, v podstatě ničím nepřekvapil. V ekonomických otázkách nejprve adoroval Babiše, byť ho přímo nejmenoval, za přebytkový rozpočet, aby vzápětí v kritice směřované vládě oznámil, že investice státu oproti předchozím letům klesly téměř o 50%. Jinými slovy prozradil nezasvěceným v čem především tkví ten letošní "úžasný" přebytkový rozpočet. 

Neopomněl připomenout svoje úspěchy ve vztahu k Čínské lokajské zahraniční politice a "obřím, dosud neviditelným" investicím. Obratně se nepřímo zmínil i o svém nesouhlasu s jakoukoli regulací, nebo cenzurou proruských dezinformačních webů a médií. Nezapomněl si ani přihrát svoji polívčičku ohledně Trumpova zvolení prezidentem USA. 

Jeho pozornosti, tentokrát už ne zrovna v superlativech, neušlo ani vedení EU, nezapomněl pochopitelně na pro naši zemi ústřední "volitelný" problém, se kterým se dnes a denně všude na vlastní kůži setkáváme, ano mám na mysli migranty. 

Jeho sklaní příznivci a většina jeho voličů si opravdu nepochybně přišla na své. Zbytek národa si projev "v zájmu zachování duševního zdraví" buď zcela odpustil, nebo jako já si jej vyslechl, někdo snad dokonce s očekáváním malé naděje na změnu. "Kupodivu" se nedostavila, nevadí. Ten další rok v řadě to už nějak doklepeme s nadějí na blížící se "lepší zítřky", tedy pevně doufám, že lepší!

Autor: Pavel Holub | pondělí 26.12.2016 19:09 | karma článku: 48,58 | přečteno: 18674x