Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Je to sice krásné, že volby vyhrálo Ano, ale podívejte se do USA - Paní Clinton, měla více hlasů občanú a presidentkou nebude. U nás neplatí, že voliči mají právo, aby jejich kandát nebo kandidátka, případně vítezná strany měla ze zákona právo výběru.Naše demokracie je taková jak si jí vyvolení uzákonilui.

1 0
možnosti
JS

J56i94ř29í 18S86o22c95h30o22r

15. 11. 2016 12:35

To je ale superblábol. Vítězem voleb by se mohla prohlásit jen ta strana, která by získala nadpoloviční počet mandátů. V demokratických zemích je totiž vládnutí především o dohodách a koalicích. A navíc si položme otázku je zisk 20% při účasti třetiny voličů úspěch? Není, protože vítěznou stranu volilo cca 7% voličů!!! Takže nezastupuje žádnou většinu nýbrž naprostou menšinu.

1 0
možnosti
Foto

P68a40v75e52l 89H10o72l71u65b

15. 11. 2016 13:12

Vidíte já zas za superblábol považuji Vaši aritmetiku... Mimochodem vítězem voleb se nikdo neprohlašuje, o vítězi rozhodují a i v krajských volbách rozhodli, voliči, jakkoli se nám to nemusí líbit... Jinak já rozhodně netvrdím, že vítěz voleb musí nutně vládnout. Vítězi voleb by mělo být umožněno v rámci povolebních vyjednávání sestavit většinovou koalici. Pokud se mu to nepodaří, vládnou ti, kteří se dohodli... V těch třech případech byli koalice dohodnuty v podstatě ihned po vyhlášení výsledků voleb, aniž by byl jejich vítězi dán jakýkoliv prostor. Velice krátkozraké, všem se nám to vrátí již v parlamentních volbách... A Andrej Babiš si mimochodem nic jiného nepřál... ;-)

1 0
možnosti
Foto

P44e29t86r 38H91e22s25s

15. 11. 2016 12:12

Možná by stačila nějaká forma většinového volebního systému do krajskych zastupitelstev.

0 0
možnosti
MK

Kdybyste chtěl stoprocentně držet zásadu, že vítěz musí vládnout, pak by byl po posledních předválečných parlamentních volbách premiérem Henlein. Opravdu toužíte po takových extrémech? Občas se prostě stane, že vítěz je pro všechny ostatní nepřijatelný, smiřte se s tím.

3 3
možnosti
Foto

P59a62v88e42l 22H87o39l36u83b

15. 11. 2016 13:03

Pokud byste si to přečetl, pak byste se dočetl, že nic takového si nemyslím ani netvrdím... ;-)

0 0
možnosti
TH

Fér, nefér. Já taky nepovažuju za fér, že mohou volit lidé, kteří do společného nepřispívají (nezaměstnaní, státní zaměstnanci, studenti, důchodci) a nic s tím nenadělám. Proto jsme to dopracovali do demokratického socialismu. Smrádek, ale teploučko.

2 1
možnosti
Foto

Je nesmyslné vaše tvrzení, že ony čtyři kraje jsou černé ovce, kde se nerespektuje vůle voličů. Vládnoucí koalice v těchto čtyřech krajích získaly většinu voličských hlasů. Je problémem hnutí ANO, že nemá všude potřebný koaliční potenciál. Když před volbami obviňujete všechny ostatní, že kradou, no tak se s nimi po volbách špatně dojednává koalice. Jen tak mimochodem, vládnoucí koalice v Plzeňském kraji víceméně kopíruje koalici na radnici města Plzně, což se mi zdá být logické.

3 2
možnosti
Foto

Výsledky voleb se obcházet nemají a vítěz má dostat, byť teoretickou, šanci na sestavení funkční koalice, což se ve třech krajích vůbec nestalo.... Její nesestavení by pak mohlo být chápáno jako jeho neúspěch... V tomto případě se ovšem jedná o předem dohodnuté "spiknutí" a Babiše to jenom posílilo do parlamentních voleb. Je to teď dvojnásob ukřivděný, všemi opovrhovaný chudák... ;-) Takže výsledkem snah omlouvání popření výsledků voleb je logické posílení toho "poškozeného" a on to bohužel plně zúročí již za rok... ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2799x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik