Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J64a89r22a 52R78a19n70k

28. 1. 2017 7:05

Doufam, ze se Lubomit uz uklidnil;-)

0 0
možnosti

Největší škoda je že i někteří současní hrdinové se dostali ke spisům v době velkého skartování a dnes jsou jak lilie. A nezmizely jen jejich spisy ale i spisy kamarádu dle hesla já na bráchu ... .

Ale to se nesmí ani naznačovat a tak se s potěšením vybouříme alespoň na Voříškovi, Srpovi či agentu Burešovi a cítíme se skvěle jak bojujeme za čistotu národa.

2 4
možnosti

Nějak vám ušlo, že do Srpa se nikdo nijak extra nenavážel, dokud nepřišel Zeman se svým stupidním a provokačním návrhem jmenovat ho členem etické komise. :-P

6 3
možnosti

Dodnes jsem pana Srpa neznal. A snad ho znát ani nepotřebuji. Kdo spolupracoval a nespolupracoval a jak a proč je dneska těžké soudit, neboť archívy byly řádně probrány už ministrem Sacherem, Rumlem a dalšími. A zbylo torzo. A možná bychom se divili, kdyby byly úplné. Je to minulost, která nejde změnit a s odstupem času je těžké i soudit. Už to jsou jenom domněnky, byly vůbec záznamy StB objektivní? Co já vím, tak aby členové StB vykazovali činnost, tak si spolupráci i vymýšleli. A osobně si myslím, že je hodně i polistopadových lidí, kteří, byť nespolupracovali oficiálně s žádnou "nepřátelskou institucí", uškodili této zemi a jejímu lidu víc, jak třeba pan Srp. A ohánět se 27 let po změně systému člesnstvím kdesi či údajnou spoluprací s kýmsi mi připadá, že ti, kdo se ohánějí, se bojí více sami sebe. Ale to je jejich problém a jejich volba a oni s tím musejí žít, ne já. Pan Sobotka by si měl jenom uvědomit, že ČSSD už potopil dostatečně a že už jí snad více ublížit nemůže, o pomoci snad řeč nemůže být vůbec. Nakonec, poslal ji tam, kam patří. A v celém gestu vidím spíš tah proti Zemanovi, než proti Srpovi.

5 11
možnosti

Otázka zní, má Srp na etickou komisi?

10 0
možnosti

M80i66l29a91n 34K19e93s82l

26. 1. 2017 21:36

Soud rozhodl ,že nespolupracoval.Sobotka rozhodl,že spolupracoval.K soudu se proti nařčení ze spolupráce obrátilo mnoho lidí a mnoho jich z nařčení zbavil.Jak je zřejmé tak rozhodování soudu nemusí být vždy správné.Co naplat teď se musíme na všechny ty,kterým rozsudek pomohl (na př.Bohdalová,Babiš a mnoho dalších)dívat jako na možné spolupracovníky STB.

4 2
možnosti
Foto

Sobotka nerozhodl, že Srp spolupracoval s STB. Sobotka rozhodl, že nekontrasignuje jeho jmenování do etické komise při úřadu vlády... ;-)

15 0
možnosti

Dobře a výstižně napsáno, Karel Srp pro jazz samotný i umělce hodně udělal ale patrně se při tom "ušpinil." U komise která má v názvu etická by měl člověk být "čistý" přinejmenším morálně

11 0
možnosti

A jsou takoví? Kdo je bez viny, ať hodí kamenem.

2 3
možnosti

Souhlas, tentokrát jsem také na straně Sobotky.

6 0
možnosti
Foto

Srp do etické komise tohoto režimu patří

2 13
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS