Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Holube,

obávám se, že si představujete repatriaci zemřelých jako Hurvínek válku. Naprosto trapné je vaše srovnání s návratem F. Kriegla z Moskvy.

Vyšetřování příčin smrti lékaře v hotelovém pokoji v Šangaji již proběhlo a bylo čínskou policií v pátek uzavřeno s tím, že šlo o úmrtí náhlé bez cizího zavinění. Ostatky prezidentova lékaře budou převezeny zpět do České republiky po vystavení úmrtního listu. Repatriaci těla zemřelého, která bude stát statisíce, zařizuje pojišťovna a naše zastupitelské úřady v Číně.

Tedy nemohlo jít o o 10-ti hodinové zdržení. Museli by tam čekat několik dnů a možná by se to protáhlo do kategorie týdnů. Nejde prostě popadnout tělo, naložit ho do letadla a odletět, Vše je upraveno mezinárodními předpisy. Představu vám dá článek z Novy s fotkami :

"Ostatky se musí přepravovat v transportní rakvi, což je kovová rakev s vrstvou absorpční hmoty napuštěné antiseptickým roztokem. Rakev se neprodyšně spájí a vloží do dřevěné rakve, která musí také splňovat speciální předpisy.Musí být z prken silných alespoň 3 centimetry, všechno musí těsně přiléhat a její uzávěr musí být zajištěn šrouby, které od sebe mohou být vzdálené maximálně 20 centimetrů. Mimo to musí být rakev vyztužena kovovými pruhy. Rakev musí být také při převozu letadlem vybavena zařízením na vyrovnávání tlakuˇ"

http://tn.nova.cz/clanek/prevoz-tela-z-egypta-neni-vubec-jednoduchy-tohle-se-musi-splnit.html#g_612406

5 0
možnosti
Foto

Hrušky a jablka.

Kriegel byl živý, pan doktor prý zemřel během převozu do nemocnice v sanitce.

Jistě chápete, že převoz ostatků se řídí jinými pravidly než převoz běžných cestujících.

Rozdílů by se ale našlo i více.

5 0
možnosti
Foto

Nehledal bych žádnou senzační příčinu. Přeprava živé osoby je něco diametrálně odlišného od přepravy mrtvého těla. Převoz zesnulého je zatížen mnoha a mnoha formalitami a nedá se v žádném případě vyřídit v řádu desítek minut, které zbývaly do odletu.

5 0
možnosti
Foto

Jako velkej "Antizemanovec" nejvíc souhlasím s tím, že srovnání kulhá.... já netuším, a nehledal jsem , zda někdo nebohého lékaře hledal, zda se jeho absence někam hlásila atd.... Ale jsem si jist, že mu nehrozil ani únos, ani vězení.

4 0
možnosti
Foto

p.s. a případné jeho hledání určitě nespadalo pro prezidenta...

3 0
možnosti

Doporučuji prostudovat mezinárodní předpisy (kromě hlav státu bezvýjimečné!!) o přeshraniční (mezistátní) přepravě mrtvých. Pak lze hodnotit.

7 0
možnosti

Je od vás hezké, že případné diskutující žádáte, aby drželi emoce na uzdě.

Ještě hezčí by bylo, kdybyste emoce udržel vy. Když už jste svůj emotivní článek vůbec napsal, měl jste jej "strčit do šuplíku" a nezveřejňovat.

7 1
možnosti
Foto

,,Vím, že to srovnání hodně kulhá,". Ono nejen to, ale je až průhledně účelovéRv

6 1
možnosti
Foto

No nevím, zase není zcela běžné, že člen delegace zemře. V jiných zemích se tohle řeší tak, že součástí zprávy je, že jeden člen zemřel a jeho identita bude zveřejněna, až bude informována rodina.

Tím by žádné spekulace nevznikly. Že k převozu těla dojde později a zařídí to tamní konzulát je v pořádku,v tom asi problém není.

Ale že jim pan doktor nestál ani za zmínku je poněkud zvláštní.

8 0
možnosti

Vysvětlovat se dá ledacos. Např. M. Šloufa, jehož užitečnost a nápad se Zemákem Miloše dovezla skutečně daleko. Mouřenín posloužil - dosloužil. Je dobré někomu sebrat pas a nechat jej na vzdálené zeměkouli. V nouzi poznáš přítele - Odlet ... :-)

1 0
možnosti

Jen to ze Milos Zeman neni Ludvik Svoboda, a asi ze Ludvik Svoboda by asi nikdy nechtel byt Milosem Zemanem.

I kdyz k osobe Ludvika Svobody mam mnoho pripominek, tak on byl i ve stari autoritou. Strana a vlada holt chtela aby si jeho pamatku lid uchoval pokud mozno v dobrem.

1 0
možnosti
Foto

I tak. Snad jen, že L.S. věděl, komu a proč již v dobách II.WW poslušně sloužil, ba i nadále po srpnu 68:-/

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS