Na hradě odhalena bezpečnostní hrozba, zvrhlík, tikající bomba

Kupodivu se nejedná ani o prezidenta, ani jeho z duše oddaného, horlivého mluvčího, dokonce se nejedná ani o bezpečnostně neprověřeného kancléře a kupodivu ani o "externího" poradce, jehož vazby sahají hluboko do Ruské federace.

Tím nebezpečným "obětním beránkem" se nakonec stává a první cenu v kategorii "Zvrhlík roku" si odnáší dlouholetý šéf hradního protokolu Jindřich Forejt. Ten ve své funkci poznal všechny tři naše dosavadní novodobé prezidenty. Zejména Václav Klaus byl s jeho službami nadmíru spokojený. Za všechna "klopýtnutí" hradního protokolu z posledních let tedy nakonec může jeho šéf. Je ale právě Forejt tou skutečnou bezpečnostní hrozbou hradu a jeho odchodem bude problém vyřešen?

Nebo se jedná o předem připravenou dost nechutnou intriku, jejíž jediným cílem je diskreditace, odvedení pozornosti a svalení odpovědnosti za všechno nevydařené z prezidentova funkčního období, těsně před březnovým ohlášením možné Zemanovi kandidatury? 

To že na pozdním příjezdu na Kováčův pohřeb, nebo na nesrovnalostech kolem Bradyho vyznamenání, nese svůj lví podíl i protokol prezidenta, je nad slunce jasné. Pochybení se stala a pokud by byla přiznána a nebyla prezidentovým mluvčím házena nesmyslně na všechny strany, jen aby neulpěla .... majestátu, nikdo by nejspíš ani prezidentovi ani Forejtovi hlavu netrhal. Zajímalo by mě, zda Forejt nakonec může i za prostořekou prezidentovu pusu? Například za nesmyslné vykonstruované obvinění ostravského divadla

Odchod "bezpečnostní hrozby" Forejta, s jehož prací byl spokojený jak Václav Havel, za jehož funkčního období do úřadu nastoupil a dokonce velmi spokojený i Václav Klaus, což už je opravu co říci, máme tedy chápat jako napravení reputace hradu a úřadu prezidenta republiky?

Máme zapomenout na kancléře Mynáře, který je z bezpečnostního hlediska neprověřitelný, nebo na rovněž neprověřeného "externího" poradce" Nejedlého s přímými vazbami na RF který, zdá se, na hradě ve skutečnosti opravdu vládne? 

Na celé této, opět dost nechutné kauze, mě nejvíce pobavilo, že občas v soukromí si šňupající Forejt, je považován za bezpečnostní hrozbu, zatím co nezřídka kdy alkoholu holdující prezident, je až 50% národa adorovanou bezpečnostní zárukou země.

Na výše uvedených obrázcích, jsem si dovolil připomenout tváře klíčových prezidentových mužů...

Autor: Pavel Holub | úterý 6.12.2016 17:17 | karma článku: 46,63 | přečteno: 5369x
  • Další články autora

Pavel Holub

Cirkusy bez zvířat? Proč?

1.11.2018 v 15:00 | Karma: 47,80

Pavel Holub

Myslivosti zdar, zpět ni krok!

13.12.2016 v 15:45 | Karma: 44,79

Pavel Holub

Imigranti - zkáza nebo nezbytnost?

11.12.2016 v 23:03 | Karma: 41,78
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2799x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik