Diskuse

Imigranti - zkáza nebo nezbytnost?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No...takhle to neberu ale ani já, moc tomuhle "plánu" nevěřím. V multikulturní společnosti vidím ofc jedinou možnou cestu, to vše ostatní znamená ostnatý drát a cestu zpět, nicméně se nedomnívám ale, že masová imigrace je případně řešení nějakého důchodového schodku. Obecně je to tak, že podstatná většina současných imigrantů do Evropy se z velké části vrátí sama do rodných krajů (tam je zapotřebí se aktivně postarat o to, aby bylo kam se vracet), dost jich nedosáhne z mnoha důvodů na legální azyl, určitá část zůstane v Evropě nelegálně stejně jako jiní dlouhodbě dříve a velmi malé procento zbyvších se normálně po delší době začlení...ale ekonomicky významné to pro rozpočty států nebude.

2 0
možnosti
Foto

P16a44v39e95l 89H87o16l58u15b

14. 12. 2016 16:42

Jsem také nepsal o současné uprchlické krizi, ale o imigraci obecně, která ke světu patří co svět existuje. Jenom dnes žijeme ve světě kvót a postupně zas vytváříme neproniknutelné bariéry.

Jinak můj názor na multikulturalismus už je asi všeobecně známý, proto také ta diskuze dole... Osobně nejsem přítelem jakýchkoli bariér, nebo selekce, byť si plně uvědomuji rizika spojená s multikulti. Nevidím ale v současném skrz na skrz propojeném světě jiné, lepší řešení. Rozhodně nejsem pro obnovení obdoby železné opony... To už jsme tu měli a jaksi se to neujalo.

Nejvíce mě štvou ty démonizační kraviny šířené o Koránu ve vztahu k Bibli např. Ale tohle jsem v tomto článku skutečně řešit nechtěl, byť jsem se toho možná trochu opatrně dotknul...

2 0
možnosti

M92i34l75a17n 37K15e80s82l

12. 12. 2016 15:53

Ti nám vytrhnou trn z paty.Jak prohlásil jeden imigrant z Británie.Proč bych dělal.Mám tři manželky a patnáct dětí .Dávky,které na ně pobírám mi umožňují pohodlný život.

3 0
možnosti

Možná se tady smíchávají dva pojmy: gastarbeiter a imigrant. Ten první může v cizí zemi dlouhodobě pracovat a prodlužovat si pobytové a pracovní vízum. To je případ většiny u nás pracujících Ukrajinců. V případě potřeby není problém jejich stav regulovat a v podstatě to řeší problém s nedostatkem pracovních sil v určitých oborech. Nedostatek pracovních sil tedy není důvodem pro přijímání imigrantů a jejich integraci do společnosti. Jedna věc je poskytnout pomoc uprchlíkům z válkou ohrožených oblastí například dočasným umístěním na našem území, nebo jinou formou pomoci a druhá, vytvářet u nás multikulturní společnost jejich trvalým začleňováním do společnosti. Nemám samozřejmě na mysli jednotlivce, kteří se u nás každoročně usazují, ale o masové akce dle přání EU.

5 1
možnosti
Foto

A48l17e75š 18M23e81r21t65a

12. 12. 2016 10:43

Jak naznačili pánové Kozel a Mělnický, tak rozvoj robotizace a umělé inteligence by problém s nedostatkem pracovních sil jednoduše vyřešil, ale firmám se spíše vyplatí dovést levnou pracovní sílu, než investovat do nových technologií. Pokud nastane krize tak tato pracovní síla zkončí na bedrech státu a pravicoví politici začnou řvát o štědrém sociálním státu, ale taktně zamlčí, že u zrodu problémů stala jejich vstřícná migrační politika.

6 0
možnosti
Foto

P31a43v67e77l 84H82o11l97u39b

12. 12. 2016 10:25

Tak ještě jednou. Imigrant se nerovná uprchlík z islámských, arabských zemí. Pro začlenění do společnosti je nepochybně výhodu, jedná-li se o imigranty křesťanského původu, nebo vyznání, kteří se mimochodem i v dnes ohrožených zemích jako Turecko, Sýrie nebo Irák také nacházejí. Celý článek je ale o imigrantech - imigrační politice jako celku. Imigrantech bez kterých se do budoucna nejen u nás, ale i v Evropě jako takové neobejdeme.

Stačí si prostudovat demografická data, vývoj a stárnutí společnosti, prodlužující se věk dožití atd. Netýká se to zdaleka jen naší malé země. Jak chcete přesvědčit mladé k plození více potomků, když světu dnes vládne mamon a "kariéra". Vyspělá společnost je dnes v tomto ohledu již bohužel někde úplně jinde. Musel by přijít hodně velký zvrat, myšleno krok zpátky, aby nás postihla další populační explose...

Mimochodem ta rodina se vším co k tomu patří i s tím nadprůměrným plozením, je základem zejména v oněch islámských zemích, ale i neislámským méně rozvinutých zemích. Rodí se sice jak o závod, ale mají základní existenční problémy (nemají co jíst např.). My pomalu přirozenou cestou vymíráme a přitom nevíme co blahobytem (co lepšího si strčit do úst). Ten nepoměr se v budoucnu bude celosvětově srovnávat, ať už přirozenou cestou, nebo cestou násilí. Na to násilí bychom samozřejmě měli být připraveni, ale pokoušet bychom se měli o tu přirozenou cestu!

2 2
možnosti

J22a17r47a 80R45a58n47k

14. 12. 2016 1:33

Pavle, nemusi byt vzdy krestane, Kanada vzala letos 35.000 Syranu z tureckych taboru, nekteri tam zili jiz 4 roky, diky konzulatu a jeho imigracnim urednikum (maji na ambasade i lekare prot tyto ucely), vyrizovani kazdeho trva tak jako drive u ceskych uprchliku, aspon ve Svycarsku urednici mohli prokazat kazdou lez, protoze o nas vedeli vice, nez my sami:-)

1 0
možnosti

RvRv Mínusem Vašeho článku je nevzetí do úvahy muslimskou víru a nebezpečí, které, jak vidíme už po mnoho let na Západě, z ní pro Evropu plyne.

Raději budu mít nižší důchod než mít strach pustit dceru samotnou ven!!!

7 2
možnosti
Foto

Spolehat se na to, ze migranti z Afriky nebo Asie zachrani nase duchody a nasi ekonomiku je slusne receno naivni. Z vlastni zkusenosti ze zahranici vidim, ze jejich zeny do prace nechodi a jen se staraji o deti a rodinu, takze je to velka zatez pro socialni system kazdeho statu. Ta fotka zname iracke rodiny je dobra ironie a jen potrvrzuje, ze maji radi pocetne rodiny a bydleni v nasich premalovanych kravinech jim neni dost dobre.

12 1
možnosti

M96a77r71t71i13n 57R37a10m

12. 12. 2016 17:24

Marie Brethová: ode mne karma pro Vás (já vím, do diskuse se dávat nedá...)

0 0
možnosti

Stát by měl v první řadě podporovat porodnost naší populace. Pokud by to bylo i tak málo, tak přijmout imigranty, ALE pouze z kulturně blízkého prostředí - čili hlavně Ukrajince, popř. Bělorusy apod. Když člověk vidí, jak tady dřou na stavbách, tak by jim to i člověk přál, protože oni sem jedou, aby makali a ne za sociálními dávkami.

9 1
možnosti

Pokud mluvíte o Ukrajincích atp., lze souhlasit. Jestliže ale máte na mysli arabské či africké příchozí pracující pro společnost či vůbec ochotné převzít za sebe odpovědnost, mýlíte se. Stačí číst, co se děje v Itálii, ve Švédsku a jinde v Evropě.

20 1
možnosti

Věřit, že muslimové budou pracovat na naše důchody, je naivní představa...

Musíme rozlišovat integraci a asimilaci. Integrace je lhaní si do vlastní kapsy.

16 1
možnosti