Diskuse

Rok 2017 bude lepší, nebo horší než rok právě finišující? Bude záležet na každém z nás...

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bude průměrný, jak se říkávalo za komunistů. horší než ten letošní a lepší než ten následující. Nechci to takto bagatelizovat a vůbec jsem si nemyslil, že někdy ještě tento příměr použiji. Žel, a je to i naše vina. nechtěli jsme svobodu, proto nám ji sebrali, máme se jako prasata v žitě, tedy materiálně, protože socialismus nás obestoupil ze všech stran. takže jsme z jednoho unikli a do druhého se vrátili. Ale někdo to musí platit, vím, že peníze jsou to poslední a když nejsou, tak je socialisti hravě natisknou. Jenže žijeme na úkor svých potomků. Ty děti, které dnes zažívají nejlepší obdobní svého života, zkoumají, jsou šťastné o nic se nemusí starat, to jednou zaplatí a budou sakra nas....Nechci mezi svátky nabuzovat špatné nebo blbé nálady, ale tak to je, nespěje to k lepšímu, to lepší již udělali naši předkové v 19. a počátkem 20. století.

1 0
možnosti

A nejlépe českým bezdomovcům.

2 0
možnosti
Foto

P24a18v79e23l 53H19o91l56u72b

22. 12. 2016 13:07

Děkuji všem diskutujícím za příspěvky. Byť se většinou spolu na správnosti pomoci bohatých směrem k nesrovnatelně chudším, hladovějícím, nebo jinak strádajícím (válka) obyvatelům Země neshodneme, moc si cením a zároveň děkuji za vyváženou, konstruktivní a slušnou diskusi...

Pokud jsem někoho motivoval k zamyšlení se nad svým dosavadním životem a formou možné pomoci slabším, byl cíl tohoto blogu naplněn... ;-)

Velká poklona a dík pak patří všem těm, kteří pravidelně pomáhají a jedno jakým způsobem, již dlouho a nemají důvod a potřebu o tom psát... V

1 0
možnosti

Abych řekl pravdu, nadpis příspěvku mě zaujal svojí tuctovostí a frázovitostí tak typickou v době novoročního bilancování. Nakoukl jsem jen ze zvědavosti, jak to autor rozvine dál...aniž bych chtěl vánoční atmosféru rušit nějakou kritikou a polemikou.

I silně subjektivní a jednostranný náhled na dění ve světě by mě nechal v klidu. Je to běžné a přirozené, že lidé nahlížejí na svět ze svého úhlu pohledu, a že každý může vidět něco jiného.

Co mě ale skutečně zaujalo, je ten kontrast takového pohledu s osobním popiskem, resp.motem autora:

"Sebe, i svět kolem sebe, vnímejme z "ptačí perspektivy", ve všech souvislostech a hlavně o věcech přemýšlejme! Věřme zejména v sebe, vnímejme skutečnou realitu, osvoboďme se od všudypřítomné fikce, soustřeďme se na podstatu! Dívejme se dopředu, učme se z minulosti a neopakujme stále stejné chyby, pak budeme opravdu moudří... "

Toto je sice správné, ušlechtilé, "moudré" a nepochybně upřímně myšlené ...ale v naprostém kontrastu k tomu, jak se sám autor pak na svět dívá, jak přemýšlí a jak nakonec realitu vnímá.

A to právě ve mě vyvolává pocit beznaděje, protože to mi znovu připomíná, že mít dobré úmysly a myslet to upřímně nestačí, nic neřeší, a že a je to marné... Že to bude vždycky o frázích, osobních předsudcích a subjektivně omezeném vidění...

4 0
možnosti

Problém není v ochotě pomáhat, ale v tom, co se pod tou pomocí skrývá. Před časem jsem si pročetl výroční zpráva některých těch organizaci a to, na co jsou vybrané peníze použity. No a závěr byl ten, že takhle tedy ne. Pomáhat je třeba na místě a těm, kteří pomoc potřebují. Ne těm, kteří ji "organizují". Jsem ochoten pomoci tomu, kdo si pomoci chce, ale nezvládá to. Ne těm, co si sednou s nataženou rukou a čekají. Anebo těm, co si pro pomoc jdou do Evropy, ale co se děje u nich doma, je už nezajímá.

7 0
možnosti

A co byste mohl říci k tomuto videu? Pozorně si ho vyslechněte.

https://www.youtube.com/watch?v=I39mXz5SRJg

2 0
možnosti

Váš článek mi připomíná současný systém zdravotnictví a filozofii farmaceutického průmyslu. Hezky shrnujete stav a navrhujete léky na odstranění příznaků. Ale neřešíte původ nemoci, tedy neřešíte nemoc jako takovou.

Píšete o anexi Krymu. Jak může jít o anexi, když v roce tuším 2003, když se Krym pokoušel o první osamostatnění, mu bylo uděleno kyjevským parlamentem právo kdykoli vypsat referendum o oddělení o Ukrajiny výměnou za to, že v té době od osammostanění upustí. No a krymský parlament tohoto práva následně využil, valná většina obyvatel se vyjádřila pro a došlo k oddělení. Referendum bylo i podle zahraničních pozorovatelů v pořádku. Tedy proběhlo demokraticky. Chcete tedy popírat demokratické pricipy? Další otázkou je, proč se na Ukrajině začaly dít takové věcy. Není tajemstvím, že do revolucí USAa Soroš investovali 5 miliard dolarů - tedy do svržení demokraticky zvoleného prezidenta a do revolucí. To jsou příčiny nemoci.

To samé blízký východ. Měl své problémy, žil si svým životem. Ale nebyl nebezpečný zbytku světa. Až potom, co západ začal financovat teroristy za účelem svrření tamějších vlád a je mi v této situaci ukradené, zda demokratických nebo totalitních, protože to je prioritně problém lidí dané země. Tak že příčina nemoci je zase intervence západu a vyzbrojování a podpora teroristů.

Chcetě šťastnější a bezpečnější svět? Otočte se zády ke všem snahám kohokoli zasahovat do dění v jiných zemích, investovat do svrhávání někomu nepohodlných vlád, otočme se zády k politice současné rádoby elity Evropy, která terorizuje vlastní obyvatele přivádění davů nepřizpůsobivých a nenávistných lidí žijících doposud v jiném století než my. A podporujme takové politiky, zástupce, kteří chtějí dát lidem větší šanci, šanci spolupodílet se na rozhodování, kteří umí předpovídat nebezpečí nechtějí přijímat ni, o čem vědí, že si s tím do budoucna nebudou vědět rady.

Proto já podporuji a volím SPD, ať si o to myslí kdo chce co chce. Pro mě je to jediná šance pro naše děti

6 0
možnosti

Vážený pane Holube,

i kdybychom poslali 100% příjmu, stejně se nic ale vůbec nic nezmění. Musel byste změnit mentalitu a to dle mého v zemích, o kterých píšete nelze. A změnit mentalitu velmocí již vůbec ne. Dále a teď to fakt vyzní hnusně a vím to, že je cynické, ale. Když dnes pomůžeme miliónu a oni budou neustále spoléhat na naši pomoc, tak příště budeme muset pomáhat deseti miliónům, další vlnu už třeba padesáti. A pak už ani my na to nebudeme mít, co s tím poté? Pomoci postiženým válkou ano, ale pouze u nich, ne u nás. A která organizace to zajistí? Vždyť téměř všechny se naprosto zdiskreditovaly na uprchlících z Afriky a odjinud, kde se neválčí. "Rybařit" je tam učíme po generace a výsledek? Populační exploze a spoléhání na nás. Rozdíl mezi např. Německem a SSSR po válce (území dnešní Ukrajiny, Běloruska bylo zpustošeno více než Německo) byl zásadní, oni se prostě chtěli postavit zpět na nohy.

A mimo soudek, počítal jsem si karmu dle čtenářů, zajímavé, více jak 50% čtenářů Vám dá hlas, gratuluji, v tomto jste bloger roku.

S pozdravem

MZ

18 0
možnosti

Za sebe říkám, že se nehodlám rozdělit o "drobné" s celým světem.

3 0
možnosti

I90v88a69n 51M61i24n20á62ř

21. 12. 2016 19:10

Onehdá jsem mezi těmito blogy četl "prozření" jakési autorky, která celá léta jako členka neziskové organizace pomáhala právě takovýmto - potřebným ! Po létech neustálé pomoci zjistila, že dotyční jsou na tom spíše hůře, než v minulosti. Totální a trvalá závislost na pomoci z venčí .. je zbavila definitivně veškerých vlastních aktivit !!

9 1
možnosti
Foto

P27a67v54e29l 10H44o52l36u52b

21. 12. 2016 20:08

Takže Sýrie si má pomoci sama?

1 1
možnosti