Diskuse

Dobro versus zlo, aneb vlastenectví v proměnách doby

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Banga, Ortel - od zdi ke zdi. Problém je, že lidé málo uvažují vlastním rozumem a řada z nich se bojí vyslovit vlastní názor, aby ho nemuseli obhajovat (v tom tedy všechna čest Bangovi, Ortelu i autorovi blogu). To co přispívá k šíření názorů ať už sluníčkářských nebo krajně radikálních je NEŘEŠENÍ problému soužití menšin (dosaď si koho chceš) s většinou (bílí pracující). Pokud vidím, že se do neziskovek s cílem začlenit Romy sype z nám sebraných peněz horem dolem a na ulici se Cikáni posmívají pracující většině, je to špatně. Pokud se vyplatí nepracovat a dotyčnému dávky k životu pohodově stačí, je to taky špatně. A tohle jsou věci, které naše elity - poslanci, ministerstva - neřeší. A když pak strach a bezmocnost většiny vypění, jsou najednou všichni paf, že má takovou podporu krajní, s budoucností obtížně slučitelné, řešení (příklon k rasismu, nacismu, silové řešení na ulici,...). Ale to je jen důsledek špatné, nesystémové práce našich "elitních" zástupců.

0 0
možnosti
PN

P60e86t60r 12N18e45d32v72ě68d

10. 1. 2017 12:45

Dobro a zlo, kdo rozsoudí toto dilema ? Najde se někdo v budoucnu, ničím neovlivněný, kdo reálně zhodnotí co bylo zlé a co dobré? Pochybuji. Byl socialismus špatný, zlý? Třeba i proto, že se nemohlo cestovat, jak se mnohde píše? Nevěřím, nikdo z naší rodiny nebyl ve straně, přesto jsem mohl na západ (sport) a příbuzný tam byl každý týden (hudba). Asi jsme byli schopnější a v něčem lepší než ostatní. Což koresponduje s velmi častým názorem současnosti, snaž se, budeš se mít lépe.

Ono totiž nic není černobílé. Pan Banga se zachoval jako vlastenec? Tím, že pohaněl skupinu Ortel? Když skupina občanů haní presidenta, jsou to vlastenci? Ne, myslím si, že jim chybí podstatná a nezbytná část myšlení, nebo vlastnost a tou je respekt

0 0
možnosti
Foto

Jak koukám tak heslo "kdo nejde s námi tak jde proti nám" platí stále. Kolik už bylo zničeno životů v boji za jedinou pravdu. Banga a Ortel jsou produkty své doby. Připomíná mi to z minulosti hádku dvou komunistů kteří se přeli o to kdo z nich je pravověrnější a zásadovější komunista.

2 0
možnosti
JB

J55a61n 72B94u94r19i29a16n

6. 1. 2017 10:06

Pletete se - komunismus u nás nezvítězil "díky většinové vůli tehdejšího národa", jak uvádíte. Komunisté totiž většinu ve volbách 46 nedostali a na Slovensku dokonce skončili až druzí (celorepublikově dostali cca 38 % - tzn. že 62 % lidí pro ně nehlasovalo).

A je otázkou, jak by dopadli v dalších volbách, které už by nebyli bezprostředně ovlivněny válečnými skušenostmi!

2 0
možnosti
JK

No pořád ale platí, že se KSČ stala u nás nejsilnější politickou stranou (z vůle lidu).

Faktem je, že k tomu napomohla "pomoc" resp. mocenský nátlak ze strany SSSR. A s vaší poslední větou souhlasím.. stačila by malá ukázka vládnutí a (ne)plnění slibů.. a lidé by se začali rychle odvracet.

1 0
možnosti
RS

Ze sve zkusenosti mohu rici, ze za totality byli Slovaci napred Slovaci a az potom komunisti. Cesi byli napred komunisti a az potom mozna Cesi. To jim zustalo. Komunisti cilevedome likvidovali nasi elitu a nahradila je delnickymi rediteli, kandidaty ved atd. Opustili jsme svetove trhy, aby jsme mohli vse posilat do Ruska. Vysledek byl bankrot a z toho se pracne ale uspesne vpamatovavame dodnes.

4 1
možnosti
JK

Souhlas.. snad ještě na vysvětlenou.. my jsme si to národovectví a vlastenčení odbyli už dávno před tím a prakticky měli splněno. Slováci s Prahou jako svým hlavním městem samozřejmě spokojeni nebyli a tak jejich boj za samostatnost tím společným Československem rozhodně nebyl dovršen.

0 0
možnosti
ZZ

Pane, tolik názorů! a který je teď správný a pravdivý? jak uboze vypadá ten můj, který si netroufnu zveřejnit. Kdybych se chtěl rouhat, tak zvolám " sežehni bleskem toho, kdo hlásá lži"

1 0
možnosti
Foto

Tak jednoduchý pohled na svět je velmi nebezpečný.

13 1
možnosti
JK

Tak nevím, který pohled na svět jste myslel jako nebezpečný. Jestli Ortelu, tak se s tím dá i souhlasit. Ale je fakt, že má tady na diskusi Ortel hodně příznivců.

2 0
možnosti
DK

Hrdina neni samozrejme ani Ortel ani Banga. A ani jeden z nich neni dobro nebo zlo a jako pokrytce vnimam autora clanku. Banga nema rad nacky, Ortel nema rad Muslimy. Jinymni slovy Ortel je ve stejne roli jako Banga. Obe jsou to stejne zrudne ideologie, obe jsou plne nenavisti, netolerance, diskriminace a agresivity. Kdyz uz je rec o historii, jsem presvedcen o tom, ze pokud nase civilizace bude ta, ktera bude psat dejiny, lide, kteri hlasali Islam nebo se ho jakkoli zastavali, budou povazovani za zlo. Protoze Islam zlo je. Sam o sobe, presne tak, jak to nedavno zde psal jeden blogger, ktery citoval jeden americky web. je zajimave, ze se ceske spolecnosti hovori v souvislosti s muslimy jako o hystericke...a pritom staci, aby na druhem miste skoncil nejaky Ortel a nekteri (v cele s Bangou) se muzou zblaznit. Ano, Ortel vyvolal hysterii. Takze ne ti zli "xenofobove", ale naopak "slunickari" jsou hystericti. Ja bych chtel videt, co by pseudohumaniste delali, kdyby na svete za poslednich 20 let meli nackove na svedomi tolik zavrazdenych jako maji muslimove. To by snad zacali samovolne pukat. Muslimove vrazdi v USA i zapadni Evrope (o muslimskych zemich ani nemluve) a je to v pohode...Kdyby naprosto stejne ciny provadeli nackove, bylo by to stejne v pohode? Vyzyvali byste vsichni k toleranci k nackum? Asi ne, co? Samozrejme Islam, to neni jen terorismus. To je hlavne diskriminacni a nesvobodny politicky system. Proc sakra zasluhuje nejakou toleranci? Takze prestante byt pokrytec a merte jednim metrem.

16 2
možnosti
JK

Trochu vám z toho vypadlo, či spíše zatajil, že Ortel nemá rád tzv. barevné.

No a pokud řadíte Banga na stejnou úroveň k Ortelu jen kvůli tomu, že Banga nemá rád právě tyhle xenofobní nácky, tak pak už asi nemá vůbec žádný smysl vám něco vysvětlovat. To byste opět vůbec nepochopil.

1 1
možnosti
IM

I81v72a58n 80M25i92n49á85ř

5. 1. 2017 23:54

Pan sluníčkářský islamofil se nevímproč - klopotně, přes komunistickou totalitu - dopracoval k Bangovi a Ortelovi. Tato nesmyslná souvislost celého historického období s jakousi zanedbatelnou episodkou - ublíženého cikánského hudebníka - je vskutku prazvláštní ! Hlavně, že se nám neopoměl, pan autor, v závěru pochválit za své stálé a charakterní zásady.

Jen ještě malá připomínka ! Socializmus s lidskou tváří byl mottem komunistů před rokem 68 a nikoli v jeho prvním dvacetiletí.

12 2
možnosti
JR

J29a14r90a 20R15a64n81k

16. 1. 2017 2:20

Az se naucite opet normalni cestinu a prestanete pouzivat ptakoviny jako "slunickarsky islamofil" - hodne se Vam ulevi a budete se moci vydat do sveta, takhle Vam asi bude nejlepe doma a vedte si svuj maly zivot ve strachu!

0 0
možnosti
VP

Proti jaké rase je Ortel rasista? Proti islámu, co? A kdy naposled uctíval Hitlera a holocaust?

3 2
možnosti