Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel Holub evidentni bukvice a Kalouskuv troll proti A.B. staci se mu podivat na Fb profil a hned je jasny odkud vitr vane.

0 0
možnosti
Foto

S tou pomocí to opravdu ale opravdu není tak jednoduché, jak se snažíte popsat. Považuji tuto otázku za úplně nejtěžší k řešení pro všechny politiky na světě. Pomoci někomu tak, aby to bylo přínosem pro příjemce a současně dosáhnout příjemného pocitu lidskosti u poskytovatele se zdá být ideálem. Ale pravým ideálem je situace, pokud někoho naučíte si pomoci sám. Nebo ho aspoň naučit jak aktivně bojovat proti těm, kteří ho do svízelné situace dostali.

Vzdát se výsledků své práce a věnovat je potřebným, to není správné ani pro příjemce ani pro poskytovatele. U příjemce to vyvolává pocit závazku a závislosti. Poskytovatel se nezbaví pocitu nutnosti organizovat systém pomoci dle sebe.

Toto se netýká jen pomoci mimo naši společnost, ale také pomoci poskytované uvnitř naší společnosti. Strach ze ztráty blahobytu a snížení vlastního konzumu se materiální pomocí pouze posune na zajištění závislosti na konzumu o dům vedle.

0 0
možnosti
Foto

Vy to máte v té hlavě tak trochu popletené, žeRv

3 0
možnosti

A opravdu jim nebylo lépe doma?

Myslím že velkohubí politici stylu frau Merkel mají velký podíl na jejich současném stavu. Než se ta dáma probrala a vytáhla ruku z nočníku tak stále zvala a vítala. Nyní neví ani co s těmi co už uvítal natož se statisíci na cestě.

Reálný přístup k přistěhovalectví od samého začátku by zamezil mnoha podobným tragediím. Ti přistěhovalci z 80-90% nejsou žádní uprchlíci, jen hledači nejštědřejších sociálních systémů a kdyby věděli že budou vraceni a že podvody s mnohočetnými identitami a dávkami nesnese ani frau Merkel a že i zde se musí makat, tak by ryději budovali svoji rodnou zemi.

7 0
možnosti
Foto

M57i52l49a66n 69B27í36l46ý

22. 1. 2017 7:48

Až se dozvím, že ti "chudáčci" na těch fotkách makají 6 hodin denně na provozu a zvelebování tábora a chybí jim materiál, pošlu jim ho kamión a přibalím i jiné potřebné věci.

6 0
možnosti

P20e97t87r 40G82r53u55b40e81r

21. 1. 2017 11:33

To možné zatemnilo mysl Vám a Vám podobným dobrosráčům. Otevřete konečně oči a začněte přemýšlet, pokud to ještě po vymývání mozku sdělovacími prostředky a školní výchovou dokážete.

6 1
možnosti

J10a77n 85D67ě80t21á77k

20. 1. 2017 20:57

To je tak úžasně dojemný článek, že jsem skoro slzu uronil. Ne, dělám si legraci, neuronil a to ani omylem. Já jsem proti této propagandě o utrpení teroristů naprosto imunní. A tuhle chudinku znáte? http://en.news-front.info/2016/11/07/syrian-girl-mysteriously-saved-again-and-again/

0 3
možnosti

R89a87d79e59k 81H20o40r14á77k

20. 1. 2017 15:45

Ano, jsem zcela prost empatie vůči lidem, kteří si mou pomoc nezaslouží. A bojím se, že těch do Evropy přicestovala v posledních letech opravdu velká skupina, bez ohledu na to, jak se to různí jedinci snaží bagatelizovat.

ALE.

I kdyby tito lidé z naprosto odlišných kultur prostě jen zatoužili po lepším životě v Evropě, NEDÁVÁ jim to ŽÁDNÉ právo zavádět tady pořádky, na které jsou zvyklí ze své původní vlasti. Pokud se tito jedinci s nataženou rukou chovají agresivně, arogantně, hulvátsky a v rozporu se všemi zde platnými pravidly slušného chování, pak nemohou oni, ani jejich příznivci z neziskovek očekávat, že je většinová společnost bude přijímat s otevřenou náručí.

Opravdu není řešením všech nespravedlností světa si všechny "potřebné" nastěhovat do Evropy. Kdo toto nechápe, má asi nasměrovanou empatii jen jedním směrem. Ale u nás v zemi (a vlastně v celé Evropě) je také dost lidí z řad původních obyvatel, kteří potřebují pomoci - a ti by měli mít přednost před těmi, kdo sem připluli z Afriky či Asie.

Kdybych měl spočítat peníze, které jsem rozdal přímo či nepřímo na charitu, asi by se mnozí (včetně mojí ženy ;-)) divili. Ale proč je počítat? Necítím potřebu tuto svou pomoc vytahovat na veřejnost, dokud ovšem nejsem někým paušálně označen za "zmetka" jen proto, že nevítám každého migranta s otevřenou náručí a že souhlasím s názorem, že řada neziskovek (ne všechny) dojí stát hlavně proto, aby se jejich zaměstnanci vůbec uživili.

To je můj názor.

3 1
možnosti

Bohužel lidsko právní neziskovky to nezajímá .

2 0
možnosti

S tou karmou je to zahada.

9 1
možnosti

no vycházím jen z titulku o konzumu a blahobytu...mluvíme o čr? a ano, je tu opravdu tenká vrstva bohatých lidí a někde je to bohatství i hodně vidět (otázka, komu vlastně patří třeba ty exkluzivní nemovitosti, zda občanům čr), ale jinak spíše potkávám lidi, kteří mají často akorát malý byt na hypotéku a pár drobností, když nepočítám ta 10 a víc let stará ojetá auta.... mimochodem minulý rok vyšel článek sociologa profesora Kellera o tom, po kom se vlastně bude chtít či se již chce, aby se solidarizoval, závěr byl, že se očekává, že chudí se mají solidarizovat s ještě chudšími...a aby nevznikla mýlka, pracuji, platím daně, a protože vidím kolem sebe potřebné, kupuji si pravidelně nový prostor u dvou prodejců a místo 50Kč za výtisk jim dávám 100 Kč a jednomu z nich přilepším navíc občas stravenkou..tudíž nemyslím, že na místě je nějaké obviňování

9 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS