Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

Sen pomahačů se naplňuje. Obdarování riskují z neutuchající vděčnosti vlastní život i životy svých dětí aby mohli osobně poděkovat!

4 1
možnosti
JR

J86a53r59a 88R43a77n13k

16. 1. 2017 2:52

Ne prilis chytre, temer 6 milionu Syranu uteklo pred Assadem, ale Cesko diky panu Zemanovi uz ovlada Vladimir dnes, tak hura do dalsiho CCCPR^

1 18
možnosti
MS

Takto jednostranny a demagogicky blog tu dlouho nebyl. Kritici neziskovek nejsou proti pomoci potrebnym, ale proti zneuzivani nedobrovolne (prostrednictvim dani) vybranych pripspevku a jejich alokaci, jez nemaji moznost zadnym zpusobem ovlivnit.

To, ze za poslednich nekolik let klesla reputace neziskovek (jako pravnich subjektu obecne) na bod mrazu neni vina tech nedobrovolnych prispevovatelu, ale neziskovek samotnych.

37 3
možnosti

Chcete rozdávat? Rozdávejte, klidně, ne ale z toho, co vám nepatří. Nemáte ani to nejmenší právo dát komukoli kus této země, aby se tu usadil.

A budete-li v záchvatu lidumilnosti někoho krmit, uvědomte si, že hladových krků za ním je takřka nekonečně mnoho a zbavit se jich je možné jediným způsobem - nedat jim ani sousto.

55 0
možnosti
Foto

Je třeba rozlišovat. Pokud je někdo takový lidumil, že je ochoten za vlastní nebo prostě zdarma pomáhat, pak je to opravdu lidské. Problém je v neziskovkách napojených na státní prostředky, které jsou získávány od nedobrovolných přispěvatelů pod hrozbou trestu. Ono je hezké soucítit s někým na druhém konci světa, ale platit kvůli tomu nad svoje možnosti a současně řešit dilema, že takový člověk nemá dost pro své vlastní děti, to už je trochu za hranou a je opravdu otázka, jestli je to pořád lidské. Ideálně bychom se nejdříve měli postarat o naše blízké, potom o ty vzdálenější, kteří žijí někde poblíž a až úplně naposledy o ty, kteří žijí daleko a teprve potom až opravdu zbyde. U nás to funguje úplně naopak, zdaníme a zpoplatníme místní bez ohledu, zda na to mají dostatek prostředků a v záchvatu ohledů to nacpeme neziskovkám, které řeší problémy na druhém konci světa. Pak začneme řešit, co s místními dětmi, které nemají na oběd, jak uvádí jedna TV reklama. Omrzlá noha neznámé holčičky z druhého konce světa je smutný obrázek, nicméně nemůžete chtít od místních, aby se starali o cizí děti dříve než o vlastní, nehledě na to, že vyvstává otázka, kde jsou rodiče holčičky a proč se o ni tak špatně postarali, respektive proč ji vláčeli do země, kde omrzne? Ona ta vynucená pomoc vzbuzuje spoustu otázek. Proč pomáhat cizím dětem, které rodiče zavlekli do nelidských podmínek? Možná mi blahobyt a konzum zatemnil mozek, ale nenapadlo by mě vláčet vlastní děti do nejistoty a zimy.

40 2
možnosti
JR

J75a16r64a 18R27a90n17k

16. 1. 2017 2:56

V 86. jsem poznala v Kanade pana profesora Krajinu, jeste tehdy ucil obcas na UBC, v Kanade snad neexistuje lesak, ktery by to jmeno neznal, jeho spolupracovnik pan Jelinek s manzelkou utikali pres hranice v 48. - kazdy z nich mel na zadech jedno decko - nic vic, nic min. Chteli, aby jejich deti mely budoucnost, to nemuzete nikdy pochopit, pokud nejste postavena do situace, kdy okolo Vas zaviraji a popravuji lidiRv

1 8
možnosti
LC

Podle karmy soudím, že Češi jsou citliví a solidární lidé.

2 0
možnosti
AP

A42d24a67m 23P30o60c53h86e

16. 1. 2017 6:01

Podle karmy soudím, že článek sdíleli na facebooku nějakého celosvětového hejtfrý.

3 2
možnosti
Foto

Tento černobílý článek považuji za prachobyčejné jednostranné citové vydírání. Rv

Myslím si, že drtivá většina lidí opravdu nejsou takovými "okoralými darebáky z hroší kůží", kterým jakýsi údajný "strach ze ztráty jejich blahobytu zatemňuje mysl a svědomí" a kteří jen odporně uráží a dehonestují ty "vynikající lidi, kteří s obrovskou osobní obětavostí pomáhají potřebným a nejubožejším jiným lidem" a sami by nepomohli a nepomohli ani za nic.

Vlastně - neznám vůbec nikoho takového!

Pokud totiž někdo skutečně potřebuje pomoc, je lidskou přirozeností mu ji poskytnout a skutečně se tak děje.

Ovšem v současné tzv. migrační krizi je velkou otázkou, kolik takových skutečně potřebných lidí k nám do EU (hlavně Německa!) přichází a s jakým cílem a úmysly!

Nějak Vám v tom článku chybí ty statisíce čistých ekonomických migrantů (skutečných zlatokopů), kterým ve skutečnosti vůbec nic nehrozí a kteří jen přicházejí s úmyslem mít se lépe než doposud, a to na úkor našich vlastních (často daleko potřebnějších) lidí!

Nějak Vám v tom článku chybí aspoň zmínka o těch darebácích, kteří si s převaděčství těchto zlatokopů udělali výnosný byznys a kteří se dnes falešně tváří právě jako velcí humanisté a obětavci!

Nějak Vám v tom článku chybí konstatování prostého faktu, že přijímáním statisíců a milionů takových imigrantů jejich problém nevyřešíme a zároveň jen založíme problém náš. Za jednoho ekonomického imigranta se jen v Africe za jediný den narodí 100 nových, jemu podobných.

V žádném případě nejde o černobílé vidění světa v podobě pomáhání každému, vždy a za každou cenu! Váš článek se proto sice jen hezky tváří, ale ve skutečnosti je velmi špatný a zlý! Rv

A ptám se Vás, kdo jste, že cítíte potřebu tento takový článek napsat? Jste snad členem nějaké neziskové organizace, kterou někdo napadl?

65 3
možnosti
MK

Taky už jsme viděli naaranžované utopené dítě, jehož foto obletělo celý svět.

Nebo v té beznadějné frontě na jídlo; kolik je tam skutečných uprchlíků?

Pokud budou neziskovky rozdávat venku příspěvky od sponzorů, nic proti, ale z našich daní může rozdávat jen vláda,( k tomu úkonu jsme ji také zvolili) a ne nějací samozvanci.

Neziskovky a charita, které pomáhají u nás doma (a je komu!) by měly mít stonásobnou prioritu.

32 1
možnosti
AM

Tak to vidíš Holub, není to tak jednoduché.

Co když ta omrzlá dětská nožička není omrzlá dětská nožička, ale za omrzlou dětskou nožičku maskovaná zdravá a silná noha nadrženého a nabušeného migranta s iPhonem?

Ha?!

To by sluníčkový naiva jako ty nečekal, co?

A takoví naivní blázni jako ty by nám měli říkat, co máme dělat a ještě nás vydírat přes city???

Zapomeň.

15 1
možnosti
TV

Dekuji za zminku o me malickosti. Citim, ze me berete jako "nepritele", cemuz nerozumim. Z meho pohledu Vase karma nekoresponduje s obsahovou (a gramatickou) urovni Vasich clanku - nemyslim Vas uhel pohledu, ale Vase literarni schopnosti. Obcas se postesti kazdemu, ale u Vas je to dlouhodobe zvlastni (i vzhledem k "velikosti" diskuzi a pomeru shlednuti a karmy). Kazdopadne at se dari. Co se (politicky angazovanych) neZiskovek ala Clovek v tisni tyka, tak nedobrovolne penize z nasich kapes na jejich cora z mora se mi vskutku nelibi.

17 2
možnosti
MZ

Jistě že Vás bere jako nepřítele pane Vyorale,

každý kdo nesouhlasí s jeho pohledem na svět je nepřítel. Ale na druhou stranu, je hodnej, že si na nás vzpomněl. A věnovat mi takto blog a tím zvyšovat mojí čtenost, to je poděkování. Každý si názor udělá, jak lžu a jak jsem nenávistný a jak jsem proti pomoci. A stejně tak u Vás.

S pozdravem

MZ

3 1
možnosti
Foto

I ve mně Kvapil ml. zasil pochybnost ohledně karmy p. Holuba. Ačkoli skok ze 20 na 40 není zas až tak neobvyklý. Ale inteligentně sepsaný článek p. Kvapila staršího na podobné téma, jenž nebyl pouhým emocionálním výlevem a jenž se zamýšlel nad fenoménem migrace z více úhlů pohledu, a nebyl mnohým po chuti, dostal nižší karmu, i když měl vysokou čtenost. Tento článek, ne zcela prostý gramatických chyb - dostal vyšší karmu. Logicky by ale dle naladění čtenářů tohoto blogu měl dostat nízkou karmu, protože zde vždy zabodují antiimigračně, antislámsky, anti EU, ani ČT naladěné články. To je mi divné.

Já osobně, když bych něco podobného napsala, například bych se pokusila obhájit smysluplnou činnost neziskovek a snažila se ochránit lidi, co se snaží se nezištně pomáhat uprchlíkům, bych se v tom samém článku nestavěla do role mučedníka a neřešila si otázku pochybovačů o vlastní karmě. Ale to je můj názor. Nakonec karma nic neznamená, důležité je vlastní sdělení.

9 1
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2799x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik