Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Původně jsem chtěl pouze napsat, to je ale lživý, manipulativní a pitomý blábol, ale tím bych klesl na úroveň jednoho bezcharakterního, podlého a lživého blogera, což bych nerad. Takže se pokusím o konstruktivní kritiku. Řídit se jedním citátem je pěkné. No jo, co když ale ta cesta kam jde v tu chvíli nějaká většina je tou cestou pravdy a tou správnou? Jak si můžete být jist, můžete to vyloučit? Nemůžete. Ejhle, první a totální selhání této myšlenky, takže psát o nějakém opakování problémů z této premisy vyplývající je mimo. Základem neopakování chyb je kritické myšlení a ano, znalost historie, z toho vyplývající predikce a dále pak domyšlení důsledků z toho vyplývajících. Tedy podrobit kritice a rozboru vše, konfrontovat dotyčného, dokud si svou pravdu neobhájí, domyslet pokud možno všechny důsledky z toho vyplývající (s přihlédnutím k historii). U Vás stačila jedna otázka a celá Vaše ideologie padla jak domeček z karet. Protože kam jde nějaká většina není podstatné a člověk by k tomu vůbec neměl přihlížet, je to jako opisování ve škole. Zamýšlet by se měl člověk vždy, jinak i v té menšině vznikají různé kulty, na které se nesmí kritickým pohledem sáhnout, však o tom víte svoje. A přesně, má-li se lidstvo poučit z historie a neopakovat chyby (třeba pád říše Římské, čarodějnické procesy atd) musí podrobit kritice každý argument, každou myšlenku. Leč to lze pouze v případě, že někdě nějaká myšlenka je, což s prominutím (krom vypůjčené věty pana Twaina) není případ Vašeho blogu. Pouze nějaký paušál, že lidstvo se musí poučit a že kdo není poučen je populista, nebo fanatik. No jo, ale co když právě poučen je a Vaše znalosti historie, Vaše možnost predikce a schopnost kritického myšlení nedosahují úrovně těch "populistů". Nemám rád strašení, protože zamezuje racionálnímu myšlení, ale i jednoduché řešení může být tím správným, to jste ale asi zase nedomyslel. Takže jedinou obětí Vašeho článku jste bohužel Vy sám, tedy podlehl jste krásné manipulaci, gratuluji.

26 1
možnosti
TV

Ale, pane Zakoucky, dle ohlasu se jedna opet o jeden z nejkvalitnejsich prispevku. Perlu mezi blogy. Nemame to v tech nasich makovicich nejake pomatene?

2 4
možnosti
TV

Vyjimecne ma clanek hlavu a patu... asi z toho duvodu opet karma a ctenost par excellence. Siroka diskuze opet napovida sve... Myslim, ze byste mohl vyucovat blogersky marketing, nebot z takovym materialem, takove vysledky..

1 8
možnosti
OK

"populismus, vyvolávání nenávisti" - tyto otřepané a prázdné fráze nám měly vysvětlit, proč se autor ve své životní filozofii snaží mít za každou cenu menšiinový názor? Neuspělo.

15 1
možnosti
JR

J60a88r30a 52R45a74n51k

4. 2. 2017 4:33

Co znamena v Ceske republice mensinovy nazor? Skutecne budu rada, pokud mi nekdovysvetli, tady se neco podobneho nepouziva, proto se ptam....

0 0
možnosti
SB

To máte těžké, autore,

Na jednu stranu si myslíte, že tím, že jste v ČR v menšině, máte asi pravdu.

Na druhou stranu lidé jako Vy (netvrdím, že Vy také, protože tak zmapovaného Vás nemám) nám mimo jiné předhazují třeba to, jak Havla respektovala celá Evropa a Klause nikoli a Zemana už vůbec ne.

Takže co platí? Co je směroplatné, jak by řekla Máňa, co uklízí na OPBH?

Kdo je v menšině v ČR, ten je ve většině v rámci EU a naopak.

Takže vidíte, že řídit své názory podle toho, zda jsem v menšině, či ve většině, je nesmysl.

To, co je kupříkladu ve Slaném názorová menšina, může být názorová většina v rámci celého okresu Kladno, kam Slaný patří, avšak opět menšina v rámci Středočeského kraje, ale zpět většina v rámci České republiky, ale zase ještě jednou menšina v rámci EU.

28 2
možnosti
Foto

Já jsem se ale vůbec neomezuji hranicemi ČR, naopak... ;-)

1 6
možnosti
Foto

Kdybychom se mohli poučit z historie, nestihli bychom už nic jiného konat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2799x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik