Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Obávám se, že v této kampani jde pouze o zviditelnění neziskovek bojujících za blaho zvířat. Větší medializace, víc peněz od sponzorů, víc peněz z dědictví lidí milujících zvířata.

Péče o zvířata v cirkusech má splňovat všechna kritéria a zákony, včetně těch z EU.

Co bude dál, zakážeme drezuru koní, psů a zrušíme drezuru dravých ptáků a jejich chov?

7 2
možnosti
JA

K prvnímu videu. David Gardáš, jak sám říká, není veterinář, není zoolog, není odborník, není nic, je to mladý člověk, který vycítil, že 400 neziskovek pro začlenění Romů už je moc, 200neziskovek pro pomoc uprchlíkům je už téměř drzost, genderové neziskovky mají v rukou ženy (no ženy...) a pracovat se mu tak nechce.

Šílená Evropská komise už začíná uvažovat o zákazu zvířat a tak je tady šance založit neziskovku za cirkusy bez zvířat a peníze se jen pohrnou, stačí jen kecat , kecat a zase kecat. To jediné ho na té pochybné vysoké škole, za naše peníze, učili.

5 0
možnosti
DZ

ZOO je zcela o něčem jiném. Pokud pak někomu připadá, že medvěd na koloběžce

si vlastně hraje, pak je primitiv.

8 7
možnosti
Foto

Možná jsem primitiv, ale medvěd je šelma, opravdu myslíte, že šelmu špatným chováním donutíte k tomu, aby dělala, co chcete?

8 3
možnosti
MH

Zákaz drezury je neodvratitelná záležitost, něco jako "manželství" homosexuálů. Narozdíl od druhého říkám "díky bohu", člověk má aspoň občas pocit, že se lidstvo přece jen posouvá k lepšímu R^

3 3
možnosti
MS

Drezury jakých zvířat? Koní? Psů? Konec cvičáků pro psy?

5 0
možnosti
JV

Tohle všechno jsme už zažili. Jen předmět zájmu je jiný, Před časem to byli psi, kteří táhnou sáně a pod. Potom koně, kteří závodí pro peníze sázkařů a hlavně bookmakerů. Teď cirkusy a co bude dál?

Všechno se zakáže jen ne HALAL, popř. KOŠER. To je to pravé týrání, ale v tom jedou jak židi, tak muslimové a tito jsou nedotknutelní

4 1
možnosti
HZ

Pravé týrání jsou velkochovy a transporty jatečních zvířat na velké vzdálenosti.

1 1
možnosti
PK

S dovolením sem nasdílím důvody pro zákaz divoce žijících zvířat v cirkusech od někoho, kdo doto dost vidí:

0 0
možnosti
PK

1) Drezůra (možná nejméně závažný důvod). Ta sama o sobě opravdu nemusí být špatně a pro zvíře znamená aktivitu. Jenže zatímco v zoo je cvičení VŽDY na principu dobrovolnosti, cirkusák by se s takovým přístupem neuživil. Byl jsem u začátku cvičení s lachtany a vím o čem mluvím. Pokud se zvířeti nechce, prostě necvičí. Pokud se lachtani věnovali rodinnému životu, postě jsme návštěvníkům vysvětlili, že třeba Gaston a Miška teď mají jiné starosti a pokud bude chtít, bude cvičit třeba jen Julinka. Občas jsme cvičení zrušili úplně. Dokážete si totéž představit v cirkuse? Diváci by ho vypískali a cirkus by zkrachoval. Zvíře si nesmí dovolit necvičit. V zoo je zvíře stále svým pánem, cirkusové zvíře musí drezér zlomit. Ostatně kdyby to neudělal, šlo by mu o život.

4 0
možnosti

Bylo mi líto pana Berouska ml. jakým tupým názorům musel čelit u Jílkové. Vlastně jsem zjistila, že ponižuji svého psa, když mu házím hračku a on mi ji nosí. Zatím to vypadalo, že se mu to líbí, protože mi strká hračkou do nohy a chce za ni běhat. Zajímavé jak příznačné jméno měla ta paní co tvrdila, že zvířata jsou ponižovány když musí dělat vystoupení. Semelová se jmenovala ta dáma, co chtěla by zvířata v cirkusech byla jen na dožití a potom nic.

4 4
možnosti
KL

a co hospodarska zvirata, to neni tyrani?

2 0
možnosti
DM

Pokud nutíte krávu jezdit na mopedu nebo prasata a ovce proskakovat hořící obručí, tak ano.

1 0
možnosti

K čemu by byl v dnešní době cirkus? Za zvířaty si můžeme zajít do zoo a za artisty na sportovní utkání.

5 2
možnosti
JP

Mám ráda cirkusy, obdivuji artistické umění a líbí se mi i drezúra zvířat. Ochránci zvířat jsou mmagoři. V cirkuse jsou výhradně cvičená zvířata. Dnešní metody drezúry jsou opravdu jiné, než byly před 150-100 lety. Tehdy se zvířata cvičila za použití násilí, vrcholem drezúry šelem bylo, když do manéže přivezli zamřížovanou klec a drezér vlezl ke lvovi do klece. Obecenstvo za tento výkon šílelo strachy a tleskalo odvaze krotitele. Dnešní metody jsou hlavně o odměnách. Copak si drezér dovolí týrat zvíře, které ho vlastně živí? Vždyť to zvíře má nesmírnou hodnotu!

A druhá věc: co s těmi zvířaty bude, když se zakáže jejich vystupování v cirkusech? ZOO jsou velkými šelmami přecpaná, nejenom lvy a tygry, ale ani medvěda není kam umístit. Zvířata se běžně kastrují, aby se dále nerozmnožovala. Když režisér Chaloupek natáčel večerníčky s medvíďaty, měl pak velký problém s tím, kam chlupáče umístit, až dospějí. Kdyby si je nevzali v Berouně, tak by museli být usmrceni. Do volné přírody se vrátit nedají, byli zvyklí na lidi a pro velké šelmy není ve volné přírodě prostor, vadí největšímu predátorovi, kterrým je přemnožený člověk.

12 3
možnosti
VT

Půjdou i ochrancí zvířat do zákazů drezůry koní nebo parkurového skákaní? Vždyť jsou to i olympijské sporty ( i když podle mne tam nemají co dělat) a nic si nezadají s cvíčením a drezurou v cirkuse.

4 1
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2799x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik