Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

...aneb hlavně ty muslimy neprovokujme tím, že bychom snad ten jejich islámek kritizovali. Kolem muslimů jedině po špičkách, jinak se podle Halíka stanete spoluviníky jejich radikalizace. O což prý jde IS. Škoda, že tenhle člověk stále vidí vinu v lidech, kteří se chtějí pouze bránit zlu, ale není schopen to zlo vidět.

4 0
možnosti
MK

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Dukuv-tajemnik-otec-Milan-Badal-pro-PL-Od-vzniku-islamu-byla-snaha-vytvorit-jednu-risi-Bezmoc-EU-vuci-migraci-je-zarazejici-zacina-mi-pripadat-jako-zamer-446696

Zvláště v ČR, ale i jiných středoevropských zemích se před podobnými incidenty varovalo. Někteří špičkoví politici, bezpečnostní experti i řada intelektuálů (Jefim Fištejn, Benjamin Kuras atp.) upozorňovali na nesnášenlivost a agresivitu islámu. Jaký názor na něj zastáváte vy sám a co si o něm myslí například vaši kolegové, duchovní, se kterými se běžně setkáváte?

V posledním rozhovoru pro francouzský časopis La Croix papež František upozorňuje, že islám založený na koránu má v sobě silně násilné tendence. Ten pohled islámu je jiný než náš vzniklý v židokřesťanské kultuře. Již od vzniku islámu byla zde snaha vytvořit jednu říši, jednu vládu a jeden pořádek a tím dosáhnout „míru“, území neislámská byla vnímána mohamedány jako „říše války“. Nemůžeme hledět tedy našima očima a srovnávat nesrovnatelné přístupy.

3 0
možnosti
ES

Co chtějí či nechtějí muslimové, by nám mohlo být zcela lhostejné, kdybychom dokázali dodržovat jednoduchá pravidla: nezvat, nevpouštět, nehostit, neumožňovat stavbu mešit, neprodávat jim nemovitosti.

10 1
možnosti
PB

P23e88t79r 65B70r98o48ž

28. 7. 2016 13:44

Mluvte laskavě za sebe!

My je bombardujeme?

My jim importujeme demokracii?

4 0
možnosti
IM

I37v94o 51M36i44l66d82a

28. 7. 2016 13:47

ANO!!!!!!

dokázat si to přiznat je první podmínka šance pro mír a bezpečí našich dětí

4 4
možnosti
PB

P81e41t36r 57B87ü85r75g33e90r

28. 7. 2016 13:13

Nechci znovu opakovat autorovi to, co opakovaně zní v diskusi: CO NAVRHUJETE?

Tuhle zemi jsme zdědili po našich dědcích (a bábách). Nadřeli se, naši předkové - a něco nám tady po nich zbylo. Já tedy nemám žádný pocit studu a viny vůči Afričanovi - rozhodně ne z toho, že se třikrát denně najím. Oni to ti naši dědkové také tak vždycky neměli. A jim vděčíme za náš relativní blahobyt.

A soucit? Vím, není to úplně hezké, ale po záběrech těch migračních vln už žádný nemám. Ale pocit strachu, ten ano. Myslím, že v situaci, kdy vstřícnost a pochopení je chápáno jako slabost, bude třeba volit jiný přístup.

Společenství pod ideologií islámu nejsou schopna dlouhodobě fungovat - natožpak rozvíjet se. Buď kořistí z nerostných surovin, a nebo je to model Vandalů v Kartágu. Snad jsme to my všichni nezapomněli natolik, aby se to muselo opakovat.

10 1
možnosti
PS

Zcela chybný závěr,argumenty postrádají jakýkoliv smysl.Váš blábol vyvrátím jedním jediným argumentem.Vycházíte z toho,že 99% muslimů chce žít s námi v míru a pokoji.A až naše "nenávist" je dovede k radikalizaci.To je lež,protože jsou potvrzené statistiky které jasně dokazují že 73% procent muslimů schvaluje právo šaría,a chce ho zavést i v Evropě.Útok v Bruselu místní muslimská komunita neodsoudila. A 47% muslimů tvrdí že jejich náboženství je důležitější než zákony země kde žijí.

http://echo24.cz/a/wc4zp/islam-nebo-zakon-pruzkum-ukazal-co-je-pro-nemecke-turky-dulezitejsi

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/muslimove-v-evrope-schvaluji-pravo-saria-na-ochranu-viry_385042.html

Kde máte ty milionové/satisícové demonstrace muslimů jenž odsuzují násilí jenž vypuklo v Evropě ????

11 1
možnosti
IM

I83v74o 26M77i20l27d87a

28. 7. 2016 13:59

především 99,99% muslimů nemělo donedávna ani páru o nějaké Evropě, natož aby ji chtěla po vyhlazení obyvatelstva obsadit

0 2
možnosti
DK

Jetse bych vam polozil jednu otazku...Prorok Mohamed byl podle vas radikalni anebo umirneny muslim?

6 1
možnosti
JU

J37o90s96e47f 65U88l24m57a37n

28. 7. 2016 15:32

Heh, Policky uz je tak pomateny,ze dava minus i na otazku ;-D

1 0
možnosti
PB

....... boj není nikdy marný !,- v boji s islamismem není pro diplomacii místa !

4 0
možnosti
MK

http://echo24.cz/a/wuLzP/mezi-islamem-a-islamismem-neni-rozdil-vzkazuje-prazske-arcibiskupstvi

Islám není žádné bratrské či přátelské náboženství a je do značné míry spjato s násilím. V úterním vysílání České televize to uvedl ředitel vnějších vztahů Arcibiskupství pražského Milan Badal. Zároveň upozornil, že islám a islamismus si mohou být podobnější než se zdá.

5 1
možnosti
Foto

Nejvyšší představitel katolické církve tvrdí něco jiného, asi je buď vzdělanější, vědom si přehmatů křesťanů v historii, nebo prostě chápe, že likvidovat nenávist ještě větší nenávistí, bez toho, aby se člověk zamyslel, hledal příčiny a racionální východiska, je cestou přímo do pekel...

1 6
možnosti
MB

V podstatě souhlasím.

Terorismus, brutalita, šíření strachu a nenávisti...aniž bych to jakkoli obhajoval...je jejich jedinou možnou zbraní, jak reagovat na západní vměšování do jejich světa (které my pochopitelně nijak zvlášť nevnímáme ...a pak se takovým podrážděným reakcím divíme). Prostě jestli cítí potřebu se západnímu vlivu bránit, jinou možnost nemají. To je smutná realita.

Západní svět se domníval, že podporováním vnitřních konfliktů a udržováním muslimského světa v chaosu se mu bude tento svět lépe ovládat. Jenže výsledkem je neviditelný ale všudypřítomný protivník.

Prostě ničit každý viditelný režim, který se nám nelíbí je krátkozraké...jelikož tím získáme akorát tak toho neviditelného protivníka.

Líbil se mi pragmatický postoj jednoho izraelského generála ke konfliktu v Sýrii, když argumentoval proti snahám odstranit Asada: „Preferoval bych silnou Sýrii, abych měl jasného protivníka, který buď bude, nebo nebude bojovat,“

4 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2799x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik